SoN Filmler :
En SoN Filmler

SES - 2010

        SES - 2010



         



HİKAYE : Derya bir bankanın arama merkezinde çalışarak hayatını idame ettirmeye çabalayan bir kızdır. Sıradan hayatından kendine dahi itiraf edemediği şikâyetleri vardır. Ancak bu temposuzluğa da fazlasıyla alışmıştır. Bir gün çeşitli rutinler üzerinden akan hayatı başka bir yola sapacaktır. Zira Derya, nereden geldiği belli olmayan, tuhaf sesler duymaya başlayacaktır. Derya ilk anda bu sesin varlığını ve gerçekliğini inkâr etmeye çabalar. Ancak duyduğu bu ses, zamanla kızın tüm hayatını ele geçirmeye başlar. Kendi bankasından tanıdığı bir adam olan Onur’un da öyküye dahil olmasıyla, korku dolu bir macera başlar.

DUVAR - 2000

      DUVAR - 2000


 
         

HİKAYE : Konusunu gerçek yaşanmışlıklardan alan Duvar, 1970’li yılların sonunda Ankara Kapalı Cezaevi’nde başlayan bir isyanı konu alır. Hapishanenin tüm ağır ve kirli işlerini yapan, en kötü hücrelerinde kalan çocuklar koğuşundan çıkar isyan… Dördüncü koğuşun çocukları terk edilmiştirler, hırsızdırlar, katildirler… Ama asıl en başta kadersizdirler… Bu bahtsızlar hücresinde, diriliğini yitirmeyen tek şey umut kırıntılarıdır. Bir gün daha iyi bir hapishanenin parmaklıkları ardına kaçabilmektir.
Sinemamızın en değerli, en özgün isimlerinden Yılmaz Güney tarafından yazılıp yönetilen film, dönemin polita, siyaset ve hatta insanlık kavramında kanayan yaraları su yüzüne çıkarıyor. Politik sinemamızın en önemli filmlerinden olan yapıt ayrıca 1983 yılında Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’ye aday gösterilmiştir.

AYIN KARANLIK YÜZÜ - 2005

        AYIN KARANLIK YÜZÜ - 2005


        

HİKAYE : Suçlular da aşık olabilir öyle değil mi? Elbette işler sapasaracaktır ama hayat böyle bir şey. Dört mahkum ceza evinden kaçarak bir adaya sığınırlar Bu insanların tetikçilik, banka soygunu gibi türlü suçları vardır. Hep birlikte o adada yaşarlarken içlerinden biri aşka düşer. Oranın yerlisi bir kadına vurulur. İşler de karışmaya başlar. Film, 24. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışması’na katılmıştır. Tutkularından asla vazgeçmeyenlerin hikayesidir. Elbette kaybedenlerin de olduğu bir düzen içinde.

BALANS VE MANEVRA - 2005

        BALANS VE MANEVRA - 2005


       

HİKAYE : Bir Bodrum yolculuğunda kesişen yollar. Otobüste aynı yöne giden Ruhi ile Nihat. Başlarına bir hırsızlık olayı gelir ve karakola giderler. Ruhi 17’sinde içine dönük bir tiptir. Ailesi ile yaşar. Nihat ise eşinin vefatının ardından her şeyini satan 65’inde emekli biridir. Bodrum’da beraber Nihat’ın kardeşi Ümit’i bulmaya koyulurlar. Çok geçmeden devreye başka başka insanlar ve elbette aşk da girer. Bambaşka hayatların kesiştiği bir pansiyonda özellikle tekne sahibi Ümit’in dilindeki düşüncelerle herkesin duruşu değişmeye ve farklı bir anlam kazanmana başlar.

ANLAT İSTANBUL - 2005

     ANLAT İSTANBUL - 2005   


       


HİKAYE : Emine (N. Yeşilçay), şehrin varlıklı ailelerinin oğullarını evliliğe hazırlayan bir 'eğreti gelindir'. Bir süre önce başı belaya girmiş ve Hasan adlı bir faytoncu onu kollamak için birini bıçaklayıp hapse düşmüştür. Çıkınca Emine'yi alıp uzak bir kente gitmek ve orada yeni bir hayata başlamak istediği haberini göndermiştir kadına. Emine kesin bir cevap vermemiştir ama görüş günleri adama yiyecek, tütün vb. götürmektedir. Ali (O. Ünsal), Belediye resinin oğludur. Evlenmesi ve aile işine sahip çıkması beklenmektedir. Oysa onun merakı kuklalar ve tiyatro gibi uğraşılardır. Aklı dünyayı dolaşmaktır. Büyüyüp olgunlaşmamıştır. Ailesi ona Emine'yi eğreti gelin getirmeye karar verir. Emine, 

EĞRETİ GELİN - 2005

        EĞRETİ GELİN - 2005


       

HİKAYE : Ali genç yaşına rağmen gelenekler gereği evlenmenin eşiğinde olan bir çocuktur. Ancak ne bir eğitimi ne de bir işi vardır. Evlenmek üzere olduğu Neşe ise evliliğe hem ruhsal hem de bedensel olarak hazırdır. İki tarafın aileleri de bu evlilikle ilgili planlar yapmışlardır. Bu planların gerçekleşebilmesi için bu evlilik mayasının tutması gerekmektedir. Tek çare, Ali’ye evlilik konusunda bir tecrübe kazandırmak olacaktır. Bunun için, güzelliği dillere destan bir eğreti gelin çağrılacaktır. Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Atıf Yılmaz’ın sinemaya veda filmi olan Eğreti Gelin’in başrolünde Nurgül Yeşilçay var.

USTA - 2009

         USTA - 2009

       
        


HİKAYE : Usta, 2008 Avrupa'sının güneydoğusunda, çağdaş uygarlık hayallerinden kopmak istemeyen Türkiye'nin ruhunu, tutkulu bir oto tamircisinin gözünden anlatıyor. Filmde tek başına bir uçak yapma hayaline inatla sarılan Doğan Usta, bunu hayatının merkezinde görecek, bu tutku ve bencillik onu ailesinden ve eşinden koparacaktır. Doğan'ın kendi uçağını yapma sevdası, film boyunca aşkı ile tutkusu arasında da bir ikilem oluşturacaktır.

KONAK - 2009

       KONAK - 2009 


       

HİKAYE : Bir grup üniversiteleri bir kültür projesinde yer almak üzere bir araya gelir. 6 üniversiteli arkadaş, hocalarının verdiği kültür mirası projeleri ödevi için aynı gruba düşmüştür. Bazı kültür alanlarında, Truva, Göreme, Pamukkale gibi SİT alanlarında çalışmalar yürütülecektir. Bazıları buraları seçerken hocaları özellikle bu 6 kişilik grubu Safranbolu işine atar. Safranbolu projesinin sorumlusu bu gençlerin başına talihsiz bir olay gelir. Mekanlarına gelirken arabaları bozulur, karşılarına yardım edecek biri çıkar ama tekinsiz birine benzemektedir. Onlara hiç güven vermeyen birisi olan bu tuhaf karakter az konuşmakta ve etrafına gizemli bakışlar fırlatmaktadır. Aksilikler rezervasyonlarının iptal edildiğinin öğrenmesi ile devam eder ve kalacak yer nerede ise yok gibidir. Buldukları boş bir Konak'a yerleşirler ya da adeta bu Konak'ta kalmaları için birileri tarafından yönlendirilirler. Baştan her şey güzeldir ama saatler gece yarısına yaklaştıkça sıra dışı şeyler olmaya başlar.

VAVİEN - 2009

VAVİEN - 2009


        

HİKAYE : Son dönem Türkiye sinemasının en kaydadeğer yapıtlarından biri kabul edilen "Vavien"de, eşi ve çocuklarıyla sıradan bir hayat süren Celal'in tuhaf hikayesi anlatılmaktadır. Celal, karısı ve çocuğuyla bezgin, umutsuz ve mutsuz bir "aile hayatı" yaşamaktadr. Abisi Cemal'le birlikte ortak oldukları elektrik dükkanında da işler çok umduğu gibi gitmez. Uçan kuşa borçları birikmiştir. Bu sıradanlıktan sıyrılmak isteyen ikilinin tek eğlencesi Samsun'daki bar ve pavyonlardır! Pavyonda çalışan "bar kadını" Sibel Ceylan'a olan aşkı Celal'in başına dert açacaktır. Celal'in karısı Sevilay, 15 yıldır, Almanya'da yaşayan babasının gönderdiği paraları biriktirerek saklamaktadır. Celal'in bu sırrı bildiğinden habersizdir. Zaten mutsuz bir hayat sürmekte olan Celal, bu paranın kurtuluşu olduğunu düşünerek, bir plan yapar. Fakat Celal'i sürprizler beklemektedir.

AŞK TESADÜFLERİ SEVER - 2011

       AŞK TESADÜFLERİ SEVER - 2011


        


“Aşk Tesadüfleri Sever”, doğumlarından itibaren çocukluk ve ilk gençlik yılları boyunca yolları Ankara’da kesişen, 2010 yılında İstanbul’da tanışan Özgür (Mehmet Günsür) ve Deniz’in (Belçim Bilgin) birbirlerine doğru ve engellerle dolu aşk macerasını anlatırken, bir yandan da geri dönüşlerle onların bugünlerini yaratan dönemlere uzanıyor. Film, Türkiye’nin 70’li, 80’li, 90’lı ve 2000’li yıllarını ziyaret ederek, o yılların artık unutulmaya yüz tutmuş popüler kültür öğelerinden, müziklerinden, yaşam biçimlerinden ve alışkanlıklarından besleniyor. “Aşk Tesadüfleri Sever” pek çok gerçek hikayeden yola çıkılarak derlenmiş olaylar bütünüyle; İstanbul’dan Ankara’ya yaptığı nostaljik yolculuğun içinde izleyiciye doyurucu, duygusal, yıllarca akıllardan çıkmayacak bir aşk filmi vaad ediyor.

MELEKLER VE KUMARBAZLAR - 2009

        MELEKLER VE KUMARBAZLAR - 2009


         
HİKAYE : 19 Ağustos 1999 tarihinde olan depremden sonra Adapazarı’nda dört yakın arkadaşın yaşadığı travmaları, geleceğe dair umutlarını, arayışlarını ve tutkularını anlattığı gerçek bir yaşam hikayesi olan “Melekler ve Kumarbazlar” adlı sinema filmini yönetmen “sert bir taşra filmi” olarak tanımlamaktadır.

KALEDEKİ YANLIZLIK - 2010

    KALEDEKİ YANLIZLIK - 2010


        
HİKAYE : Nurettin, futbolda parlak dönemler yaşarken geçirdiği trafik kazası sonucu eşini ve geleceğini kaybetmiştir. Onu hayata bağlayan tek şey oğlu Feyyaz'dır. Nurettin'in eniştesi bir lunaparkta çalışmaktadır. Almanya'dan gelen Zenoş Teyze ise sıcaklığı ile eve ayrı bir renk katmaktadır. Ünlü futbolcu Ümit Karan, Zenoş Teyzenin Almanya'dan çocukluk arkadaşıdır.

AŞK TUTULMASI - 2008

        AŞK TUTULMASI - 2008
           
     




         


Fanatik bir Fenerbahçe SK taraftarı olan Uğur, bir ilaç mümessilidir. Gündelik hayatında gayet sakin bir kişiliği varken söz konusu futbol olduğunda bambaşka bir adam olmaktadır. Kazanma arzusu ve totemler onu diğer fanatiklerden ayıran en büyük özelliğidir. Annesi ve kız kardeşiyle birlikte yaşayan Uğur, annesinin evlenme baskısından sıkılmıştır. Söz konusu evlilik olduğunda Pınar da aynı baskıyı annesinden görmektedir. Trafik kazası sonucu tesadüfen Pınar ile Uğur tanışırlar. Bu tanışma hem Uğur’un ve hem de Pınar’ın hayatında köklü değişikliklere neden olacaktır. Ve birbirlerine aşık olacaktrlar

ISSIZ ADAM - 2008


     ISSIZ ADAM - 2008

           

HİKAYE : Alper, gurme denilecek seviyede yemek kültürü olan kendi restoranının sahibi bir aşçıdır. Lüks yaşamayı seven, işinde başarılı ama özel yaşantısını her gün farklı kadınlarla geçirerek düzene koyamamış, yaşamını; yaptığı yemekler, zengin kadınlar çevresinde yaşayan birisidir.
Ada, taksim'de çocuk kostümleri tasarlayıp dikmekte olan, Alper’in modern hayatının aksine çok mütevazı, hayatta fazla inişleri çıkışları olmayan genç bir kızdır. Bir gün eski bir kitabı bulabilmek için Beyoğlu’nda dolaşırken Alper ile Ada aynı kitapçıya girerler ve aşk ile çelişkili yaşam onlar için başlamış olur.

RECEP İVEDİK 3 - 2010

        RECEP İVEDİK  3 - 2010


       

   

 HİKAYE : Babaannesinin ölümünden sonra Recep İvedik kendisini kötü hissetmekte ve son derece komik depresyon belirtileri göstermektedir. Her gece gördüğü bir kabus da sinirlerini iyice bozmuştur. Bu kabustan kurtulmaya çalışan Recep, mahallenin ev kadınlarından, en yakın dostu bakkal Salih'ten psikologlardan ve hatta cinci hocalardan medet umar ancak hiç birisi içindeki sıkıntıya çare bulamaz. Bu depresyon sıkıntı hali hiç geçmeyecekmiş gibi görünürken bir anda hayatına uzaktan akrabası olan genç bir kız, Zeynep girer. Zeynep, İstanbul'da üniversiteye gitmekte ancak kalacak yer sıkıntısı çekmektedir ve bir gün Recep'in evinde yaşayacaktır. Recep ve Zeynep ilk başlarda pek iyi anlaşamasalar da günler geçtikçe birbilerine ısınırlar ve Zeynep de Recep'in iç sıkıntısını geçirmek için ona yardımcı olmaya, hayatına renk katmaya çalışır. İkisi beraber Recep'in bugüne kadar yaşamında hiç yer vermediği spor ve sosoyal aktivitiler yapmaya başlarlar. Bu bağlamda sabah koşusu yaparlar, karate kursuna katılırlar, dans dersleri alırlar, paintball oynarlar, tiyatroya giderler, seramik , aşçılık kurslarına katılırlar vs. Hatta bir günlüğüne Zeynep'in okuduğu üniversite de öğrenci bile olur Recep. Bütün bu serüven boyunca Recep gittiği her yerin altını üstüne getirir ve seyirciyi kahkahaya boğacak durumlar yaşanır. Ancak bunların hiçbiri Recep'in derdine çare olamaz. Ta ki Zeynep hayatında hiç yaşamadığı bir şey yapıncaya kadar.

RECEP İVEDİK 1 - 2007

    RECEP İVEDİK 1 - 2007



       



Recep İvedik sokakta bulduğu bir cüzdanın Antalyalı çok önemli bir iş adamına ait olduğunu öğrenince güneye doğru yola koyulur. Yol boyunca birbirinden komik sürprizlerle karşılaşan Recep sonunda Antalya'ya varır ve cüzdanı turizmci Muhsin Bey'e teslim eder. Muhsin Bey ona para ile otelinde kalmasını teklif eder. Recep bunu kabul etmez ve tam giderken, çocukluk aşkı Sibel'i görür ona kendini beğendirmeye çalışır. Ancak Sibel, onu tanımaz. Bunun üzerine Recep otelde kalmayı kabul eder. Recep otelde Sibel'e yaranmaya çalşırken birbirinden komik olaylar yaşar. Güngörenden çıkma olaylı adamdır.

RECEP İVEDİK 2 - 2009

      RECEP İVEDİK 2 - 2009 

             
HİKAYE : Recep’in tek akrabası, kendisi gibi kıllı ve oldukça yaşlı babaannesidir. Babaanne, Recep’in yaşadığı serkeş, aylak hayatı bırakıp adam olmasını ister.

EKSİK SAYFALAR - 2013

EKSİK SAYFALAR  -  2013    

          



HİKAYE : Sekiz üst düzey yönetici, dolandırıcılık suçlarıyla yargılanmaktadırlar. Bu yargı sürecinde, bir gün kendilerini daha önce hiç görmedikleri bir ofiste bulurlar, kendini Patron diye tanıtan gizemli bir adam onlara hayatlarında daha önce karşılaşmadıkları gerçeklerle yüzleştirecektir.

> Bu gerilim dolu günlerde hayatta kalmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya razıdırlar artık.
> Son derece teknolojik olan bu ofis sekiz çalışanını hiç bir yere bırakmak niyetinde değildir.
> Aksiyon ve gerilim dolu günler başlamıştır artık. Neredeler? Şimdi ne olacak? Gizemli Patron kim?, Kimler yalancı? Kimler masum? Kimler suçlu? kimler suçsuz?

Akıl sınırlarını zorlayan bu sorular, birbirinden ilginç sürpriz finallerin habercisi olacaktır.


SAĞ SALİM - 2012

SAĞ SALİM - 2012


HİKAYE : Salim hem ölümden hem de ölülerden çok korkan, saf bir Anadolu köylüsüdür. Ekmeğini taştan çıkartır; köyden kasabaya kamyonetiyle mal taşıyarak üç beş kuruşla hayatını döndürür. Fakat kabus gördüğü bir gecenin sabahında köy muhtarı kendisinden Mersin'den Sivas'a bir cenaze taşımasını rica eder. Başta çok isteksiz olsa da muhtarın ısrarı kıramaz ve komedi dolu yolculuk başlar...

SABİT KANCA - 2013

SABİT KANCA - 2013

        
HİKAYE : Kısa sürede fenomen olan, herkesin konuştuğu ve repliklerini ezbere bildiği Sabit Kanca’nın maceraları beyazperdede. Hayat, Sabit Kanca için çok farklı şeyler ifade ediyor. Haksızlığı bilgisiyle dövüyor, 100 bilim adamı kadar bilgili fakat mahalle kültürüyle yoğrulmuş beyninde hâlâ çocukça çözümler peşinde. Her soruna basit bir çözümü, ağır bir lâfı var.

ARAF - 2012

ARAF - 2012




HİKAYE : 18 yaşındaki Zehra köyünde ailesi ile birlikte yaşamaktadır. Vardiya arkadaşı Olgun ile birlikte bir benzin istasyonunda çalışmaktadırlar. Bu ikiliyi Olgun'un Zehra'ya olan aşkı dışında Tv izleyerek geçirdikleri hayatlarında, orada gördükleri dünyalara olan özentileri ve bu yaşantıların içine girmek için kurdukları hayaller ve çaba birbirine bağlamaktadır. Bir gün benzin istasyonuna gelen 38 yaşındaki Mahur ile Zehra arasında başlayan aşk ile tüm dengeler alt üst olur...
Yakın döneminin önemli kadın yönetmenlerinden Yeşim Ustaoğlu'nun yazıp, yönettiği son filmi olan yapımın başrollerini Neslihan Atagül, Barış Hacıhan ve Özcan Deniz paylaşıyor.


CEM YILMAZ - CM101MMXI FUNDAMENTALS - 2013

CM101MMXI FUNDAMENTALS - 2013

          
HİKAYE : CM101MMXI Fundamentals, yapımcılığını CMYLMZ Fikirsanat'ın üstlendiği, yönetmenliğini Murat Dündar'ın yaptığı, Cem Yılmaz'ın 2011 yapımı tek kişilik gösterisi. Sinema gösterimlerine 3 Ocak 2013'te başlanmıştır.

Gösterileri kapalı gişe oynayan CM101MMXI Fundamentals, sinema gösteriminin ilk 4 gününde 600.000'in üzerinde seyirci sayısına ulaşmıştır.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. OYNATICI ONLİNE - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger